Maatschappelijke stage bij scouting Agger Martini

De maatschappelijke stage is vanaf het schooljaar 2011-2012 verplicht voor alle middelbare scholieren.

Momenteel zijn er al veel scholen die een vorm van maatschappelijke stage (soms onder een andere naam) in hun programma hebben staan.

De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren een aantal uur vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode.

Dit vrijwilligerswerk vindt vooral plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Of bij scouting in Maartensdijk.

Samen met de school kan een leerling zelf voor een stageplaats kiezen die aansluit bij zijn of haar eigen interesses. Voor middelbare scholieren die het leuk vinden om op een ongedwongen manier met kinderen om te gaan is scouting een ideale stageplaats.

Bij scouting Agger Martini Groep (AMG) in Maartensdijk worden er op zaterdag voor drie verschillende leeftijdsgroepen activiteiten georganiseerd. ís Ochtends voor de welpen (7 tot 11 jaar) en de scouts (11 tot 15 jaar). Iedere opkomst is anders. De ene keer worden er spellen gedaan, de andere keer wordt er geleerd hoe je hout moet hakken en vuur moet maken en een volgende keer wordt er gekookt of geknutseld.

In de afgelopen jaren heeft al een aantal middelbare scholieren hun maatschappelijke stage bij de AMG gedaan. Jongens en meiden die zelf op scouting zitten, maar ook iemand die voor dat hij aan deze stage begon nog maar weinig over scouting wist. Tijdens de stage hebben deze scholieren meegeholpen met het voorbereiden en het uitvoeren van de opkomsten en met de begeleiding van de jonge kinderen.

 

De Agger Martini Groep verwelkomt graag middelbare scholieren die hun maatschappelijke stage bij scouting willen doen. Vooral voor leerlingen die interesse hebben in het werken met kinderen kan het een hele waardevolle en natuurlijk vooral leuke ervaring zijn. Voor meer informatie kun je emailen naar info@aggermartini.nl.